Nászajándék: kijavították a kátyúkat az Orbán-lakodalomhoz vezető úton

Több évtizede zötykölődtek a helyiek Csabdi és Tükröspuszta útjain, most viszont, hogy a közeli Tiborcz-tanyán lesz Orbán Viktor lányának a lakodalma, gyorsan kijavították a kátyúkat.

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól - írta a hvg.hu hírportál. A hetilap internetes kiadása úgy fogalmaz: a helyiek szerint ennek a "társadalmi eseménynek" köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. 

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel szeptember 7-én mondja ki a boldogító igent; a lakodalmat az ifjú férj családjának birtokán: Tiborcz István családjának tükröspusztai tanyáján tartják. 

A hvg.hu írása szerint a helyieket meglepetésként érte a néhány napja felbukkant útjavító csapat, a közútkezelő embereinek munkába állására is maguk az ottlakók hívták fel a portál figyelmét. Mint a hvg.hu munkatársának a helyszínen elmondták: a munkások néhány napja vonultak fel Csabdi és Tükröspuszta útjaira, amelyekkel egyébként több évtizedig senki nem foglalkozott. Most viszont beindult a söprögetés majd az aszfaltozás, amelyhez a darálót – a lakosok elmondása alapján – az önkormányzat kisbusza vontatta ki a javítandó útszakaszra - olvasható a hvg.hu cikkében. 

A hírportál szerint a helyiek azt állítják: egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondták, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék. „Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának, foldozásának?” – mondta egy helybeli a hírportálnak.

A hvg.hu megkereste a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatóját is. Molnár István nem tagadta, hogy a héten Csabdin és Tükröspusztán dolgoztak, de azt kérte, hogy a felújításról a központból, a cég kommunikációs igazgatójától, Horváth Józseftől kérjenek részletes tájékoztatást. A Magyar Közút Zrt. részéről végül azt közölték a hvg.hu-val, hogy a jelzett útszakasz nem az országos közúthálózat része, így az nincs a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében.

„Mivel helyi lakosok használják a mintegy 650 méteres szakaszt, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye – a szerk.) a ténylegesen érintett csabdi önkormányzatnak való átadásáról döntött. Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben” – írták a hvg.hu-nak adott tájékoztatásban.

Ki nem mond igazat?

A helybéliek elmondása és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos tájékoztatása ellenére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtószóvivője azt állítja: a miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt – közölte az MTI-vel.

Havasi Bertalan szerint mindezez a miniszterelnök és családja elleni politikai lejárató kampány része. Egyes sajtóorgánumok már egy bensőségesnek szánt családi esemény, a miniszterelnök lányának esküvője kapcsán sem tartózkodnak újabb és újabb valótlan állítások terjesztésétől – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.