Narancssárga lufik a győri légtérben

Narancssárga lufik fölengedésével mutatta be jelöltjeit Győrben az MSZP és az Együtt-PM Szövetség.

A Fidesz üres lufiként elszálló ígéreteire hívjuk fel a figyelmet a mostani villámcsődülettel - fogalmazott Kránitz László, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke a párt jelöltbemutató rendezvényén a győri megyeháza előtt.

Az elmúlt három és fél év botrányai közül kiemelte a trafik-, a föld- és a takarékszövetkezeti mutyit. Utalt arra, hogy miközben a kormányzati propagandagépezet csak a sikereket sulykolja, a kapuváriak - akik közül a húsgyár bezárása miatt 400 család munka nélkül maradt - megtapasztalták, hogy mekkora a valóságtartalma a foglalkoztatásról szóló dicshimnuszoknak. Kránitz egyébként a csornai körzetben méreti meg magát az országgyűlési választáson.

A szocialisták győri jelöltje lesz Fábián György, aki korábban a Kisalföld mellékletszerkesztőségének vezetőjeként dolgozott. Szerinte a kormánypárt legnagyobb lufija a nemzeti együttműködés szólama. A Fidesz nem összefogta, hanem szétzilálta az országot, mondta Fábián. A másik győri jelölt Varga Márk, aki az Együtt-PM Szövetség színeiben, de a szocialisták támogatásával is harcba száll a képviselői tisztségért. Ő úgy látja, jelenleg mindent a pártközpontból mondanak meg a Fidesz helyi politikusainak, akik bólogató Jánosként végrehajtják azokat.

Sopronban Kalmár István volt alpolgármester indul a képviselői mandátumért. Ő azt hangoztatta, hogy a Fidesznek minden jut, másoknak pedig semmi. Mosonmagyaróváron a baloldalt Lehóczki Attila képviseli. Programjában a Szigetköz vízpótlása hangsúlyosan szerepel, mert tapasztalatai szerint a Fidesz magára hagyta ezt a térséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.