Napi 18 ezer rendőri intézkedés Magyarországon

A rendőrség az elmúlt időszakban bebizonyította: képes az új bűnelkövetési módokkal, a tömegdemonstrációkkal, s akár a korábbiaknál súlyosabb bűncselekményekkel is felvenni a küzdelmet - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában.

Draskovics Tibor elmondta, hogy a közbiztonság érdekében a kormány is teszi a dolgát. Tavasz óta intézkedések hosszú sorával megkeményítette a bűnözökkel szembeni fellépés büntetőjogi feltételeit, több pénz áll a rendelkezésre, és növekszik a rendőri állomány létszáma is. Ugyanakkor a kihívás is nagyobb, mert az emberek, a családok egyre többet várnak a rendőrségtől a közbiztonság megerősítésére - utalt rá a miniszter.

Eddig 650 önkormányzat nyújtotta be igényét a településeken olyan intézmény működtetésére, amelyben hatósági ember állandó jelenléte szolgálja a közbiztonságot és szükség esetén kérhet rendőri segítséget - hívta fel a figyelmet.  A polgárőrséggel is erősödik a kapcsolat és a közbiztonság megszilárdítására épül az a háló amelyben a most esküt tett fiatal rendőrökre is nagy feladatok várnak - tette hozzá Draskovics Tibor.

Bencze József országos rendőrfőkapitány beszédében utalt rá, hogy a gazdasági nehézségek ellenére a rendőrség munkatársai előtt kiszámítható, biztos jövő áll, senkit nem fenyeget a munkanélküliség veszélye. A lakosság bizalmának megőrzésére példamutató magatartásra van szükség szolgálaton kívül is - hangsúlyozta. A rendőrök naponta átlag 18 ezer intézkedést hajtanak végre, ami szakszerűséget, körültekintést igényel - mondta a főkapitány.

Az adyligeti iskola most végzett 217 hallgatója speciális képzésben részesült: a kormány őrezredének állományát erősítve mostantól őrző-védő feladatokat látnak el, elsősorban nagykövetségi, külképviseleti objektumok megóvásánál működve közre. Szolgálatba lépésük nyomán egyúttal bővül a budapesti rendőrség állománya, vagyis 217 rendőrrel több teljesíthet szolgálatot az utcákon, köztereken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.