Nagyvázsony: a képviselők megválnának a fideszes polgármestertől

Nem mondott le posztjáról a sikkasztás vétsége miatt megrovásban részesített nagyvázsonyi fideszes polgármester, ezért a helyi képviselők feloszlatták a testületet.

Feloszlatta magát a Veszprém megyei Nagyvázsony képviselő-testülete szerda este. A független képviselőkből álló testület többsége azért döntött így, mert nem kívántak tovább együttdolgozni a fideszes polgármesterrel, Fábry Szabolccsal, akit nemrég sikkasztás vétsége miatt megrovásban részesített az ügyészség. Mint megtudtuk, a képviselők előbb lemon-dásra szólították fel a polgármestert, de ő nemet mondott erre, ezért kezdeményezték a testület feloszlatását.

Az előzmények: a Veszprémi Városi Ügyészség sikkasztás vétsége miatt megrovásban részesítette Fábry Szabolcsot. Az ügyészségi határozat indoklása szerint az egyik mobilszolgáltató cég még 2009-ben 250 ezer forintot térített vissza a vele flottaszerződést kötő ön-kormányzat számára, ám a pénz első két részletét – százezer forintot – a pol-gármester és a felesége telefonszámláján írták jóvá. Az összeg felhasználásáról Fábry a testület felhatalmazása nélkül rendelkezett: átutalta egy gyermektáboroztatással foglalkozó helyi alapít-vány javára.

Az ügy kipattanása után a polgármester visszafi-zette a százezer forintot a telefonszolgáltatónak, amely másodszorra már az önkormányzat számláján ír-ta jóvá az összeget. Az ügyészség szerint Fábry elkövette ugyan a sikkasz-tás vétségét, ám figyelembe véve a kár megtérülését és az ügy társadalomra való csekély veszélyét, a legenyhébb szankciót szabták ki a faluvezetőre. Mindezek ellenére a képviselők többsége szerdán megvonta tőle a bizalmat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.