Nagykoalíció Székesfehérváron?

A Fidesz székesfehérvári szervezete kezdeményezi, hogy valamennyi szervezet, amely a fehérváriak támogatását élvezte a vasárnapi önkormányzati választáson, valamilyen módon kapcsolódjon be a város irányításába - mondta Székesfehérvár újraválasztott polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján. Cser-Palkovics András (Fidesz) hangsúlyozta, hogy elképzelésük azokat a szervezeteket is érinti, amelyek elindultak a választáson, de nem tudtak képviselőt juttatni a közgyűlésbe.

Róth Péter, a párt helyi elnöke azt mondta: azt szeretnék elérni, hogy senki se érezze úgy a városban, hogy a szavazata elveszett. Hozzátette: a következő hetekben egyeztetnek a pártokkal és a szervezetekkel. A polgármester kiemelte: korrekt együttműködést ajánlanak fel és kérnek mindenkitől. Cser-Palkovics András megjegyezte: ha minden jogi eljárás lezárul, vasárnap délelőtt megtartanák az alakuló közgyűlést.

A választáson Cser-Palkovics András a szavazatok 64,5 százalékát szerezte meg. Márton Roland (MSZP-Együtt) 22,71, Horváth-Tancsa Ágnes Izabell (Jobbik) 6,44, Juhász László (Válasz) 2,65, Bialkó László Gergő (LMP) 2,55 és Mező Balázs Béla (Nyugodt Hétköznap) 1,15 százaléknyi szavazatot kapott.

A 20 tagú közgyűlésben 13-an a Fidesz képviselői, az MSZP-Együtt két, a DK, a Jobbik és a Válasz egy-egy képviselőt ad, ketten függetlenek. Az LMP, a Nyugodt Hétköznap és a Civilek jelöltje nem került be a testületbe.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.