Nagykanizsán össszefog a DK és az Együtt-PM

Nagykanizsán összefog a DK és az Együtt-PM az Önkormányzati választáson, hogy ne Orbán Viktor "központi adományára" kelljen várni a városnak

Együttműködési megállapodást írt alá ma Nagykanizsán az Együtt-PM a Demokratikus Koalícióval az önkormányzati választásokra.

Azért dolgozunk közösen, hogy Nagykanizsa a demokrácia szigete legyen, ne kelljen Orbán Viktorra és a központi könyöradományokra várni – fogalmazott az Együtt-PM választókerületi elnöke. Bogár Ferenc azt mondta: a tíz választókerületben induló jelöltjeik döntő többsége párton kívüli, de hárman a korábbi közgyűlések tagjai voltak. Három hölgyet is indítanak, de akad köztük független jelölt is, akit a két párt közösen támogat. Polgármesterjelöltjük, Bodó László az egyik körzetben önkormányzati képviselői posztért is indul.

A terveik között szerepel, hogy Nagykanizsán megszüntessék a budapesti ügyvédek felé történő „pénzszivattyúzást”, a forrásokat városfejlesztésre, közérzetjavító beruházásokra fordítanák, nem "az új nemzeti nagytőkés kaszt" megteremtésére. Átalakítanák a városban a tömegközlekedés és a parkolás rendjét, befejeznék a 61-es főút öt éve félbehagyott elkerülő szakaszának építését, illetve városi körgyűrűt alakítanának ki.

Horváth Jácint, a DK választókerületei szervezője, képviselőjelölt - aki korábban a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója volt - arról beszélt, hogy Nagykanizsán önálló gazdaságfejlesztési szervezetet hoznának létre, amely egy-két kiemelt célországból hozna befektetőket. Azt is elmondta, hogy a trafikügy nagykanizsai részleteit megismerve kiderült: 61 pályázó jelentkezett 25 trafikra, de a régi trafikosok alig nyertek, viszont az egyik önkormányzati képviselő két dohányboltot is üzemeltethet.

A visszásságok közé sorolta, hogy az értékelésben a vesztesek a magas objektív pont ellenére is alacsony szubjektív pontszámot kaptak indoklás nélkül, a nyertesek pedig éppen fordítva, de szintén magyarázat nélkül.

A baloldali pártok egyeztetése Nagykanizsán nem vezetett eredményre, ezért indítanak a DK-val közösen polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.