Eladó a Fidesz hírhedt luxus Hondája

Eladósorba kerül a nagykanizsai önkormányzat hírhedt szolgálati autója. A város egykori, Fidesz-támogatással megválasztott polgármesterének majd kilencmillió forintért vásárolt kocsit adja el az önkormányzat.

A Zalai Hírlap tudósítása szerint a hétfői soron kívüli ülésén döntött úgy a nagykanizsai közgyűlés, hogy négy személygépkocsit vásárolnak összesen 16 millió forintért, s várhatóan eladják azt a Honda Accord típusú szolgálati autót, aminek 2008-as megvásárlása óriási vitát váltott ki.

Mint arról már írtunk, a város akkori, Fidesz-KDNP támogatással megválasztott polgármestere számára vásároltak szolgálati autót, de már a közbeszerzési kiírás is sokakat felháborított. A kiírás szerint ugyanis sízsákot, televíziózásra alkalmas képernyőt, fa- vagy bőrkormányt is tartalmaznia kellett a legalább 220 lóerős, polgármesteri szolgálati autónak, ráadásul az nem lehet régebbi kétévesnél.

Feltétel volt még az is, hogy CD-tárral, sportülésekkel, elektromos toló- és billenőtetővel valamint könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkeznie kell az autónak, és a fantomfekete gyöngyházszínt is tételesen említi a kiírás. A város végül 8,5 millió forintért vásárolt egy 2,4 literes motorral felszerelt, Honda Accord típusú személygépkocsit.

Marton István, a Fidesz és a KDNP támogatásával megválasztott akkori nagykanizsai polgármester az autóbeszerzést azzal indokolta, hogy a meglévő szolgálati autó már 300 ezer kilométert futott, és hibái miatt két év alatt kétmillió forintot költöttek rá. A luxusnak tűnő felszereltségekkel kapcsolatban a polgármester 2008-ban azt nyilatkozta a távirati irodának: "Öreg vagyok már, szeretem a biztonságot és a kényelmet."

A hírhedt Honda most azért kerül eladósorba, mert – miként az a Zalai Hírlapban olvasható - a jelenlegi polgármester, Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) szerint a kocsi fenntartása sokba kerül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.