Győr fütyül a plázastopra

Győrött egy rendezési tervmódosítással megteremtették az előfeltételeit annak, hogy az Auchan bevásárlóközpont elkezdje a jogi eljárást egy nagyáruház és több szaküzlet megépítésére. Pedig a fideszes polgármester saját maga is megszavazta a parlamentben a plázastopról szóló jogszabályt.

– Én is megszavaztam a plázastopot az Országgyűlésben – mondta Borkai Zsolt parlamenti képviselő, győri polgármester a keddi közgyűlésen, ahol előzetes területfejlesztési döntést hoztak egy "nagykiterjedésű bevásárlóközpont" kialakításához szükséges tervmódosításról.

Borkai elmondta: a Győről Pápára vezető út mentén tervezett kereskedelmi fejlesztésnek – melynek a régészeti előmunkálatai már régóta folynak – a beruházói a város és a közlekedők számára több előnnyel járó kötelezettségvállalásra tettek ajánlatot. Kétszer két sávos utat és csomópontot építenének ki a helyszínen, az általuk felajánlott infrastruktúra-fejlesztés teljes értéke eléri az egymilliárd forintot.

A plázastopról szóló törvény pontos végrehajtási utasításából derül majd ki, hogy a már elkezdett vagy eljárás alatt álló beruházások esetén miként jár el a szakminiszter, hangsúlyozta Borkai, s megtoldotta azzal: az önkormányzat mostani döntése csak annyit jelent, hogy nem zárta ki teljesen a lehetőségét egy régebb óta tervezett beruházásnak.

Az írásos előterjesztés szerint egyébként első ütemben élelmiszer áruház épülne, ezt követően pedig bútor-, sport- és barkácsáruházak, ezen kívül gyorsétterem és autómosó. A fejlesztés kedvező hatásai között említi az önkormányzati dokumentum a munkahelyteremtést, a gazdaságélénkítést s a biztonságosabb közlekedést is.

A győri képviselők huszonegy igen szavazattal és három tartózkodással, ellenvoks nélkül járultak hozzá a tervmódosításhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.