Nagy átverés show volt a köznevelési fórum

A sajtó kizárásával tartották Kecskeméten a tankerületi fórumot, amelyet az egyik távozó iskolaigazgató "nagy átverés show"-nak nevezett.

Péntek délután tartották a kecskeméti városháza dísztermében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kecskeméti tankerületének köznevelési fórumát, amelyen dr. Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal vezetője is részt vett - írja a baon.hu. Az ülés 14 órakor kezdődött, az időpont miatt szándékai ellenére vélhetően sok pedagógus nem tudott részt venni rajta.

A sajtó kizárásával tartott eseményen körülbelül ötven iskolaigazgató és pedagógus sorolta a közoktatás égető problémáit. "Látszategyeztetés", "nagy átverés show", "ködös, semmitmondó válaszok" - így jellemezték az ülésről csalódottan távozó pedagógusok a többórás konzultációt.

"Csak ködös és semmitmondó válaszokat kaptunk, jó hosszan beszéltek a semmiről" - jelentette ki egy pedagógus, aki szerint az nem fórum, hogy egy-egy kérdés után az illetékesek negyedóráig-húsz percig értekeznek, sok kitérő részlettel. "Ez a gyűlés az egész oktatási rendszert leképezte, ahogy sárba tiporják és semmibe veszik a tanárok véleményét" - fogalmazott egy másik tanár.

A fórumon petíciót adtak át a tankerületi igazgatónak. Ebben nyomatékosan kifejezik azon elvárásukat, hogy "az arra illetékesek az oktatást segítő dolgozók bérét azonnali hatállyal rendezzék", hiszen ők is a köznevelés szerves alkotórészei, ennek ellenére semmi jelét nem látják, hogy anyagi megbecsülésük és könnyebb megélhetésük bekövetkezik a közeljövőben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.