Nácizmust dicsőítő e-maileket küldtek Papcsák Ferenc nevében

Büntetőfeljelentést tesz Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP), Zugló polgármestere, mert a nevével visszaélve több zuglói közoktatási intézmény hamis, a nácizmust dicsőítő e-mailt kapott.

A XIV. kerületi önkormányzat kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a levelekben Adolf Hitlert és a nácizmust dicsőítik, valamint a zsidó és a cigány gyerekek listázására és elkülönítésére szólítanak fel.

Mint írták, Papcsák Ferenc sajnálattal veszi tudomásul, hogy "máris beindult a Ron Werber-i gyűlöletkampány és egyesek nem riadnak vissza a náci gyűlöletbeszédtől sem". A jelek szerint a 2002-eshez hasonló, aljas kampány máris kezdetét vette a baloldal részéről - tették hozzá.

A közlemény szerint Papcsák Ferenc a leghatározottabban elhatárolódik a levél tartalmától és felháborítónak tartja azt, ezért még kedden büntetőfeljelentést tesz a nevével való visszaélés és a rasszista náci tartalom miatt. Az előzetes szakértői vélemény szerint a hamis levelek külföldi szerverről érkeztek.

A közleményben hangsúlyozták, Zugló polgármestere, ahogy eddig, úgy ezután is minden alkalommal ki fog állni a magyarországi kisebbségek védelmében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.