„Műtétek maradnak el, de a felcsúti vonat robog”

A Jobbik kifogásolja, hogy műtéteket kell elhalasztani a kórházakban a tömeges felmondások miatt, miközben „súlyos százmilliókból” hamarosan indul a felcsúti kisvasút, és további luxusingatlanokat vásárol a Magyar Nemzeti Bank.

Lukács László György, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy aneszteziológushiány lépett fel a budapesti Szent Imre Kórházban, és több ilyen lépésre lehet számítani az alulfinanszírozott egészségügyi rendszerben.

Hangsúlyozta, hogy ezért Orbán Viktor a felelős, és amíg a kormány nem tud azonnali lépéseket tenni az egészségügyi dolgozók haladéktalan fizetésemelése érdekében, addig folyamatosan veszélyeztetik a biztonságos betegállást, méltatlan helyzetbe hozzák a betegeket és az egészségügyi dolgozókat.

„Úgy tűnik, Orbán Viktor kormányának arra van pénze, amire igazán szeretné, de az egészségügy nem tartozik ezek közé" – fogalmazott Lukács László György.

A Jobbik haladéktalan béremelést, a kórházi adósságok orvoslását követelte a kormánytól, hogy az egészségügy válsághelyzetét kezelni lehessen – közölte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.