Munka törvénykönyve: a Fidesz is garanciákat akar

Csupán munkaanyagnak tekinti a Fidesz-frakció a munka törvénykönyvének tervezetét, amit társadalmi vitára bocsátanak. Számos garanciát építenek majd be a munkavállalók érdekében – hangzott el egy hétfői sajtótájékoztatón.

Az elmúlt napokban napvilágra került új Munka törvénykönyve tervezetét a Fidesz-frakció munkaanyagnak tekinti – hangsúlyozta Kara Ákos fideszes képviselő. A Magyar Rádió Krónika című adásának tudósítása szerint azt mondta: álláspontjuk szerint szükséges a munka törvénykönyvének megújítása, ám garanciákat kell beleépíteni. Közülük kettőt emelt ki: a védett kor intézményét és a kismamák munka világába való visszatérésének segítését.

Általában érvényesíteni szeretnék azt az elvet – fogalmazott a képviselő –, hogy ne segélyért álljanak sorba az emberek, hanem aki tud és képes, munkát végezzen.

A Fidesz-frakció augusztusban fogalmazza meg javaslatait a Nemzetgazdasági Minisztérium számára, amely társadalmi vitát hirdetett a témáról.

Kara Ákos szerint a munka törvénykönyvével kapcsolatos politikai hangulatkeltésben az MSZP jár élen, számukra „azt javasolják, hogy ne politikai vádaskodással és a felelősségük áthárításával leplezzék a szakmai álláspont hiányát”.



A legnagyobb munkavállalói biztonságot az új munkahelyek jelentik, a parlamenti szakbizottságban ezt minden párt el is fogadta – hangsúlyozta Kara Ákos. Megerősítette: a munkavállalói biztonság, a munkaadói háttér biztonsága és a rugalmas munkaerőpiac egymást feltételező és szükséges elvek.



Az új munka törvénykönyvének tervezete ősszel kerülhet a parlament elé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.