Zuglói városközpont: hatósági stop a plázatervnek

Újbuda építési hatósága a tervek átdolgozására szólította fel a Bosnyák téri Mundo városközpont lengyel befektetőjét.

Mint eljáró építési hatóság, Újbuda is a tervek, egész pontosan az építési tervdokumentáció átdolgozására kérte fel a Bosnyák téri Mundo városközpont építtetőjét, a lengyel Echo Investment csoportot. A befektetőt ugyan erre szólította fel néhány hete Zugló polgármestere, Weinek Leonárd, aki a XI. kerület döntése után a felmerült problémákról és ellentmondásokról készített összesítést is átadja a beruházónak. A polgármester a kerület álláspontjáról hétfőn tájékoztatja az Echo Investment képviselőit.

Az előzetes egyeztetésen egyébként a lengyelek nyitottnak mutatkoztak Zugló javaslatainak a befogadására, épp ezért a hétfői megbeszélésre Weinek Leonárd az önkormányzati képviselőket is várja. Jóllehet bizakodva tekint a találkozó elé, ám az csak akkor lehet sikeres, ha a konkrét terveken is visszaköszönnek az eredeti szerződésben foglalt elképzelések.

A polgármester szerint a majdani városközpontnak igazodnia kell a kerület és a zuglóiak érdekeihez. Weinek Leonárd a tárgyaláson ismertetni fogja a beruházóval annak a véleménykutatásnak az eredményét is, amelynek során a megkérdezett zuglóiak mintegy 70 százaléka elutasította, hogy a befektető az eredeti tervektől eltérő betonplázát építsen a Bosnyák téren.

A módosításokat, valamint a zöldfelület növelésével kapcsolatos újratervezést a beruházó megkezdte és nyitott Zugló javaslatainak a befogadására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.