Műmellek áfa nélkül: plasztikai sebészek, fogorvosok a célkeresztben

Zsebre dolgozó plasztikai sebészt leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy előkészített akcióban.

Lássuk be, nem szokványos húzás a néhai APEH utódszervezetétől: próbavásárlást tartottak egy neves plasztikai sebésznél. A NAV egyik munkatársa szépészeti beavatkozásra jelentkezett be hozzá, majd beavatkozás előtt 900 ezer forintot adott át a doktornak, amiről számlát nem kapott.

A beavatkozás (az adóhatóság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye nem részletezte, hogy színleg milyen szolgáltatást rendelt kolléganőjük) elmaradt, a revizorok felfedték magukat. Később a betegjogok maximális tiszteletben tartása mellett „anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikán működő cégnél a leleplezett doktor tényleges betegforgalmának és valós bevételének a megállapítása érdekében.

Eddig az derült ki, hogy az orvos az elmúlt húsz hónapban száz műtétet végzett. Nem tudni, hány esetben adott számlát, a NAV ellenőrei – közleményük szerint – az ellenőrzés során egyetlen számlatömböt sem találtak a rendelőben. Az adóhatóság mindezek ismeretében átfogó ellenőrzést tartott az orvos vállalkozásánál.

A NAV közölte: a jövőben hasonló ellenőrzésekre számíthatnak a plasztikai sebészek mellett például a fogorvosok, és általában a luxus­szolgáltatásokat kínáló vállalkozások.

A magyarországi Miss Plastic verseny résztvevői
Competitors wait backstage before the second Miss Plastic Hungary beauty pageant in Budapest November 26, 2010. The contest is open to entrants who have had some type of aesthetic surgery. REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.