MTV-székházügy: gyanúsított a volt tévéelnök

Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával, az új tévészékház építésével összefüggésben gyanúsítottként hallgatták ki Rudi Zoltánt – értesült az MNO.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával gyanúsítottként hallgatta ki Rudi Zoltánt – közölte a Magyar Nemzet Online ügyvédi forrásokból. Rudi vallomást tett, és panasszal élt a gyanúsítás ellen – tudtuk meg.

AZ MTV korábbi elnökét a Magyar Televízió székház-ügyleteivel összefüggésben hallgatták ki. Az MTV korábbi, Szabadság téri épületét eladta, majd visszabérelte az államtól, így az gyakorlatilag ingyen került új tulajdonosához. Az Állami Számvevőszék 2010-es jelentése szerint az 1999-ben 5 milliárd 200 millió forintra értékelt volt Tőzsdepalotát az állami tulajdonú ÁPV Rt. hatmilliárd forintért vásárolta meg, és azt 2005-ben veszteséggel, 4 és fél milliárdért értékesítette.

A Kunigunda úti új székház 40 éves bérlete alatt pedig 130 milliárdot kellett volna kifizetni, a tulajdonjog megszerzése nélkül. Az új székház felépítésére saját projektcéget hozott létre a köztévé, a Millenniumi Média Kft.-t aztán a birtokában lévő Kunigunda úti telekkel együtt a Wallis Ingatlan Zrt. (a későbbi Wing Zrt.) vásárolta meg 7,4 milliárd forintért. A Rudi Zoltán akkori tévéelnök által kötött szerződés szerint az MTV-nek 40 éven át kellett volna évente több mint 3 milliárd forintot fizetni a Millenniumnak, anélkül, hogy az épület később a birtokába kerülhetett volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.