MTV-kuratórium: Nem személyre szabott az új elnöki pályázat

A Népszabadság azt írta mai számában: „Kiírta tegnap az újabb tévéelnöki pályázatot az MTV Közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Nem kizárt, hogy a pályázat egyik elemét – jelesül azt, hogy egyetemi diploma helyett főiskolai oklevéllel is lehet az elnökségre pályázni – Medveczky Balázsra, a jelenlegi ügyvezető alelnökre szabták.” Az MTI-nek ma a kurátorok kijelentették, nem Medveczkyre méretezték a kiírást.

Pártállától függetlenül cáfolták a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének MTI által pénteken megkérdezett tagjai, hogy személyre szabottan írták volna ki a közmédium - sorrendben hetedik - elnöki pályázatát előző nap.

Czeglédi László kuratóriumi elnököt (MSZP) nem sikerült a nap folyamán elérnie az MTI-nek, helyettese, Balogh László (KDNP) azt közölte: szélesre akarták tárni a kaput, lehetőséget biztosítva az indulásra például olyanoknak is, akik valamelyik gazdasági főiskolán szereztek diplomát.

Farkasné Gábor Alice (MSZP) ugyanezt az érvet hangoztatta. Ő azonban azt emelte ki: a mai Színművészeti Egyetem elődjén végzettek sem egyetemi, hanem főiskolai oklevelet kaptak.

- Felfoghatatlan, hogy mehetett át egy szerkesztőségen egy ilyen tévedés - mondta Kozák Márton (SZDSZ), aki szerint - az ügyvezető és a kuratóriumi elnökség feszült viszonyát ismerve - legalábbis gyanakodni kellett volna az információ valóságtartalmát illetően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.