MSZP a Közgép-ügyről: Megfizettük az árát

Az MSZP szóvivője szerint minden adófizetőnek több mint százezer forintjába kerültek a Közgép Zrt.-nek az elmúlt években juttatott állami megbízások.

Az építőipari vállalat - egyedül vagy konzorciumban - nagyjából négyszázmilliárd forint állami megrendelést kapott, a Magyar Fejlesztési Banktól pedig 34 milliárd forint hitelhez jutott - nyilatkozta az MTI-nek Török Zsolt MSZP-szóvivő. Szavai szerint ez azt jelenti, hogy két év alatt "minden adófizetőre 111 ezer forint Közgép-adó jut". Kitért arra is, hogy az Államadósság Kezelő Központ jelentése alapján májusban 438 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága. Az MSZP szóvivője azt mondta: ez azt jelenti, hogy a Fidesz vagy az adófizetők pénzéből "vagy az államadósság növekedéséből finanszírozza oligarcháit", miközben kis- és közepes vállalkozások ezrei mennek csődbe.

Török Zsolt arra is emlékeztetett, hogy az MSZP olyan költségvetési módosító javaslatot készített, amely 331 milliárd forintot csoportosítana át munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedés ösztönzésére, így felhasználnák több feleslegesnek ítélt "presztízsberuházás" költségeit, köztük olyanokét is, amelyeket a Közgép nyert el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.