MSZP: új szolgálati nyugdíjrendszert vezetünk be

A honvédek jogállásáról szóló, július 1-jén hatályba lépett új törvény csak a koronaőrség felállításához hasonló "kirakatintézkedéseket" tartalmaz - vélik a szocialisták.

Az MSZP jövő évi kormányra kerülése esetén eltörölné a katonák szolgálati nyugdíját sújtó 16 százalékos terhet, valamint új típusú szolgálati nyugdíjrendszert vezetne be, amely ígéretük szerint méltányosan ellentételezné a honvédelemben eltöltött éveket - erről Demeter Márta, az ellenzéki párt elnökségi tagja beszélt szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus Orbán Viktor kormányfőt és Hende Csaba honvédelmi minisztert bírálta, amiért szerinte tettek helyett csak szavakban támogatják a honvéd állományt. Az MSZP elnökségi tagja kiemelte a honvédek jogállásáról szóló, július 1-jén hatályba lépett új törvényt, amely meglátása alapján csak a koronaőrség felállításához hasonló "kirakatintézkedéseket" tartalmaz, míg a tartalmi kérdésekben visszalépések történtek. Demeter Márta utóbbira példaként említette a szolgálati nyugdíjat terhelő 16 százalékos terhet, amellyel szerint a katonák is érezhetik az "igazságtalan orbáni egykulcsos adórendszer" hátrányait.

A szocialista politikus azt mondta, hogy az Orbán-kabinet kormányzati ciklusa alatt közel egy teljes évi költségvetését vette el a honvédségtől, ezzel szemben az MSZP 2014-es kormányra kerülése esetén felhagyna a honvédség személyi állományán történő spórolással és méltányos ellentételezéssel becsülné meg a hivatásos szolgálatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.