Balsai fia, Pálffy felesége után újabb fideszes rokoni kinevezés?

Egymillió új munkahelyet ígért, jelenleg mínusz százezernél jár, ám a saját állásait törvénytelenül halmozza a Fidesz-KDNP-kormány – állítja közleményében az MSZP szóvivője.

Balsai István fia, Kontrát Károly lánya, Pálffy István felesége, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya, Czira Szabolcs nászura, Navracsics Tibor cimborái, a Vitézy-klán tagjai vagy Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi és kommunikációs hivatalvezető testvére mind-mind a kormány „családbarát” foglalkoztatáspolitikájának haszonélvezői – olvasható az MSZP szóvivője, Kormos Kata jegyezte közleményben.

Ám amíg fentiek megbízatása „csupán” jó erkölcsbe ütköző módon történt, addig Pálvölgyi Balázsé törvénysértően is – állítja a szóvivő. Az újdonsült miniszteri biztos, aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata főigazgatójának feladat- és hatáskörét gyakorolja, szerinte elfelejtette közölni, hogy közeli rokona, Pálvölgyi Ákos történetesen a Fővárosi Igazságügyi Szolgálat igazgatója.

A köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint nem létesíthető közszolgálati jogviszony akkor, ha a köztisztviselő bármely hozzátartozójával irányítási, ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba kerülne – emlékeztet a hatályos szabályozásra a közlemény –, amely szerint a Pálvölgyi-klán esetében ez a helyzet kétségtelenül fennáll, vagyis az összeférhetetlenség egyértelmű.

Kiegészítve ezt azzal a ténnyel, hogy Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlenül dolgozik egy állami cég vezetésében, ahonnan havi egymillió forintos fizetést kap, kijelenthető: a Fidesz-KDNP-kormány újabban már nemcsak jó erkölcsbe ütköző módon, hanem törvénytelenül is osztogatja a pozíciókat – vonja le a következtetést Kormos Kata.

Az MSZP ezért felszólítja a Fideszt – fogalmaz a szóvivő –, hogy azonnal vonja vissza az államigazgatásba jogtalanul ültetett barátok, rokonok megbízását. Ugyanakkor - ahogyan ígérte - kezdjen hozzá az új munkahelyek teremtéséhez, hiszen a legfrissebb KSH-adatok szerint az utóbbi hónapokban egyre több ember maradt megélhetés nélkül.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.