MSZP: segítheti a pénzmosást a "cselédtörvény"

Az MSZP szerint a "cselédtörvény" más hibái mellett arra is alkalmas, hogy pénzmosásra használják arra fogékony ügyeskedők és a Fidesz-KDNP kormány "görcsös ragaszkodása" a törvényhez azt feltételezi, hogy ilyen céllal hozták létre - közölte a párt országos központja.

Az MSZP álláspontja szerint a Fidesz a "cselédtörvénnyel" ismételten megszegi választási ígéreteit, mert azt ígérte, kifehéríti a feketegazdaságot. Az adórendszeren kívüli kereset legálissá tételével azonban épp a fordítottját éri el: teret ad a feketegazdaság további terjeszkedésének, ezzel pedig az ország gyarapítása helyett a mutyizásnak ad teret - áll a dokumentumban.     A párt közleményében felszólítja a kormányt, hogy fogjon hozzá a felelős kormányzáshoz a feketegazdaság támogatása helyett, és olyan törvényeket fogadjon el, melyeket egyeztetett szakmai szervezetekkel, valamint a demokratikus kontrollt biztosító ellenzékkel.
A Napi Gazdaság hétfőn írt arról, hogy teret enged a feketejövedelmek tisztára mosására az adórendszeren kívüli kereset intézménye; mivel ahhoz nem tartozik jövedelemkorlát, az "ügyeskedők" feleségeiket küldhetik egymáshoz "takarítani". Az augusztus 15-én hatályba lépett törvény szerint egy háztartás adómentesen foglalkoztathat háztartási munkát végző alkalmazottakat, ha eleget tesznek egy minimális adminisztrációs kötelezettségnek, valamint havonta befizetnek ezer forint regisztrációs díjat a büdzsébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.