MSZP: Schmitt az évi 25 millió forintról is mondjon le!

Az MSZP felszólítja Schmitt Pált, hogy ne csak az államfői tisztségéről mondjon le, hanem arról az évi legalább 25 millió forintról is, amely "január óta elvileg élete végéig megilleti".

Az ellenzéki párt pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Schmitt Pál plágiumbotránya már eddig is túl sokba került az országnak. A lopott disszertációja miatt végül távozni kényszerült államfő kötelessége azonban nem csak a legfőbb közjogi tisztség feddhetetlenségének tiszteletben tartására, hanem az azzal járó anyagi kiváltságokra is kiterjed - tették hozzá.     

Az MSZP szerint közérdek azt is megkívánja, hogy a tisztségükre nem érdemes és emiatt távozó közjogi méltóságok ne csak a széküktől legyenek kénytelenek megválni, hanem a hivatalukkal összefüggő anyagi juttatásoktól is.

A Chicago Tribune sem száll le a Schmitt-ügyről. Az újság a mai számban arról ír, miután PHD-t hazudott a kisdoktori helyett, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságból is ki kell zárni a plágiumbotrány miatt lemondott elnököt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.