MSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozók

Mi kell még a Fidesznek, hogy észrevegye: ez így nem mehet tovább?

Nincs ma olyan egészségügyi dolgozó, aki ne rettegne – írja a szocialisták két egészségpolitikusa, Havas Szófia és Kökény Mihály a párt honlapján közös bejegyzésükben. Mint írják: ha fiatal, akkor nem kap fizetésemelést, ha idős, akkor mehet nyugdíjba, mert a kormányzatnak nincs szüksége rá. Külön engedélyt kérhet a kormánytól a munkavállaló. Orbán Viktor személyesen dönt minden egyes közalkalmazottról.

Kifogásolják, hogy a kényszernyugdíjazás alól megint csak azok mentesülhetnek, akik fideszesek, vagy a holdudvarhoz tartoznak. Állítják: romboló, felelőtlen és átgondolatlan az a kormányhatározat, amely közvetlenül az egészségügyi dolgozók kényszernyugdíjazását, közvetve pedig kórházi osztályok, szakrendelők orvos és nővér nélkül maradását jelenti. Magyarországon az orvosok 20-30 százaléka nyugdíjas, vagy nyugdíjas korú. Azaz olyan hiányszakmákban, mint a labor, a kardiológia, a belgyógyászat, a patológia kényszernyugdíjazással kezdi a Fidesz az évet.

Akkor, amikor egyre több fiatal egészségügyi dolgozó kényszerül hazánk elhagyására, a Fidesz tovább ront az amúgy is rossz egészségügyi ellátáson. Holott nem kényszernyugdíjazást kellene bevezetnie, hanem megoldani az ágazat valódi problémáit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.