Kiszámolták: Orbán Viktor a világ egyik legdrágább politikusa

Orbán Viktor – Barack Obama és Vlagyimir Putyin után – arányait tekintve a világ harmadik legtöbbet kereső politikusa – legalábbis az MSZP számításai szerint. Az ellenzéki párt azt állítja, a magyar kormányfő fizetése és képviselői tiszteletdíja négy év alatt mintegy 100 millió forintjába kerül az országnak.

Az MSZP szerint bár Orbán Viktor a világ egyik legrosszabb miniszterelnöke, mégis az egyik "legdrágább", legköltségesebb vezető politikusa, hiszen kormányfői fizetése és képviselői tiszteletdíja együttesen az átlagjövedelem nyolcszorosát teszi ki, és ennél arányaiban csak Barack Obama, az Egyesült Államok és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke kap többet hivataláért.

Erről Török Zsolt, a szocialisták szóvivője beszélt sajtóértesülésekre hivatkozva csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus három, egyenként százmillió forintos állami kiadást emelt ki, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a "fideszeseknek a luxus, az embereknek pedig a megszorítás" jut.

A szóvivő szerint ezek egyike a kormányfő fizetése és képviselői tiszteletdíja, amely közlése szerint négy év alatt mintegy 100 millió forintjába kerül az országnak. Emellett ugyanennyit emészt fel a közmédia arculatváltása is – mondta Török Zsolt, aki az összeg nagyságát érzékeltetve hozzátette: ennyi pénzből a közmédia ötven, a közelmúltban elbocsátott alkalmazottját tarthatta volna meg.

A szocialista politikus hozzátette, a kormány elfogadhatatlanul sokat, 100 millió forintot költ "futballpályák széléről érkező" politikai tanácsadókra is, ebből akár az összes hódmezővásárhelyi munkanélküli jövedelempótló támogatását fedezni lehetne.

Török Zsolt mindezekre hivatkozva a "rongyrázás" abbahagyására szólította a Fideszt, továbbá arra kérte a kormánypártot, fejezze be "saját haverjai zsebének tömését", és inkább az embereken segítsenek. A szóvivő azt javasolta a választópolgároknak, hogy keressék fel a választókerületük kormánypárti képviselőjét, és számoltassák el a kabinet költekezéseiről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.