MSZP: Orbán érdemtelen a WHO kitüntetésére

Az MSZP szerint érdemtelenül tüntette ki Orbán Viktor miniszterelnököt az Egészségügyi Világszervezet a szigorú dohányzásellenes törvény elfogadtatásáért, az ellenzéki párt szerint ugyanis annak megalkotása a legkevésbé sem a miniszterelnök érdeme.

Török Zsolt pártszóvivő keddi közleményében azt írta: az elismerés az egészségvédő civileket és a szakmai szervezeteket illette volna sokéves kitartó munkájukért.

A politikus úgy vélte: a javaslattevők félretájékoztatták az Egészségügyi Világszervezetet, és közölte azt is: "Orbán Viktor és kormánya veszélyes a magyar emberek egészségére". "Nem érdemel megbecsülést az, aki a trafikmutyiban fittyet hány az egészség szempontjaira, aki voksvadászatában otthoni pálinkafőzést engedélyez, és aki pénzkivonással az egészségügy rendszerét soha nem látott mély válságba taszítja" - fejtette ki Török Zsolt.

Orbán Viktor a dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától, aki hangsúlyozta: Orbán Viktornak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon a dohányzással és védje országa állampolgárainak egészségét. A főigazgatói díj átadása előtt úgy fogalmazott: elismerendő a miniszterelnök győzelme "a dohányipar taktikái" ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.