Offshore pénzből kampányol a CÖF?

A fideszes offshore piócák alighanem visszacsorgatják a százmilliók egy részét a CÖF-höz, amely aztán sohasem látott gyűlöletkampányt folytat a magyar adófizetők lenyúlt pénzéből - közölte Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti képviselő-jelöltje.

Az MSZP-s Szanyi Tibor szerint fennáll a gyanú, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fideszhez közeli offshore vállalkozásoktól kapott százmilliókból működteti "gyűlöletkampányát". A szocialisták európai parlamenti listavezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypárt csak addig tekinti ellenségének az adóelkerülő cégeket, amíg azok nem saját embereié.

Felidézte: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján az Oroszországból beszerezhetőnél olcsóbb földgázt hoz be Ausztriából. Nagy részét azonban "továbbjátssza" a MET Magyarország Zrt.-nek, amelynek tulajdonosai között offshore cégek vannak, és amely évi 35 milliárd forintos haszonnal értékesíti a gázt.

Az MSZP-s képviselő arra is kitért, hogy az offshore cégháló mögött mások mellett Garancsi István, a Videoton futballcsapat tulajdonosa áll. "Így csinálnak a Fidesz offshore piócái olcsó földgázból drága földgázt, és így hízik százmilliókkal, milliárdokkal a bankszámlájuk. Adódik persze a kérdés, mire kellenek ezek a százmilliók, milliárdok" – jelentette ki, hozzátéve: a válaszhoz "csak körül kell nézni az országban".

Mint mondta, csak találgatni lehet, "miből telik a CÖF-nek az általa indított lejárató kampányra, óriásplakátok tízezreire, háztartásokba kiküldött mocskolódó szórólapok millióira". "Azt gondolom, mindenki számára világos kell, hogy legyen, mi történik: a fideszes offshore piócák alighanem visszacsorgatják ezeknek a százmillióknak egy részét a CÖF-höz, amely aztán sohasem látott gyűlöletkampányt folytat a magyar adófizetők lenyúlt pénzéből" – fogalmazott.

Hozzátette: bár a CÖF azt állítja, kampányát magánemberek finanszírozzák, de nem árulja el, pontosan kik. "Talán csak nem Garancsi István?" – kérdezte Szanyi Tibor. Szerinte amíg a CÖF nem nevezi meg támogatóit, rajta marad a gyanú, hogy az emberektől "elszipkázott" pénzből fizeti kampányát. A tavasszal felálló Mesterházy-kormány felgöngyölíti az offshore cégek támogatási ügyét, nyilvánosság elé tárja, "mely fideszes cégek és mely haverok nyúlták le az emberek pénzét" – közölte.

CÖF: Helyet szorítunk Szanyi bohócnak

Erre válaszul a CÖF-CÖKA vezetősége közleményében azt írta: "ismeretterjesztő, népszerű plakátunkon újabb bohócnak kell helyet szorítanunk. Szanyi Tibor megint hazudik és rágalmaz, így a többiek között a helye. Íme, az újabb bizonyíték, hogy miért is kell az állampolgárok figyelmét ráirányítani a hazugság összefogására alapított pártra".

A Gyurcsány-koalíció még mindig nem számolt el arról, hogy kormányzása alatt hogyan került a magyar államadósság kétszerese offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba. Késik a válasz arra is, hogy Gyurcsány szerint miért jobb az nekünk, ha nem tudjuk, honnan jöttek mesés, külföldi támogatási pénzek az MSZP-hez. Mese Szanyi Tibor állítása arról, hogy a CÖF offshore cégektől kap támogatást. Ki mint él, úgy ítél - zárul a CÖF-CÖKA közleménye.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.