MSZP: Ócsa az Orbán-rezsim csődjének iskolapéldája

A devizahiteleseknek épített ócsai ingatlanok négyzetméterenként több mint félmillió forintba kerültek. Ócsa nem más, mint a szakmaiatlanság, kormányzásképtelenség, eszetlen pénzszórás szimbóluma - írja Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.

Eddig 35 családot sikerült beköltöztetni az ócsai szociális gettóba. Mindezt 2,5 milliárd, azaz családonként 72 millió forintért. Ez az Orbán-kormány "pazar", valójában pazarló megoldása a devizahitelesek problémáira - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.

A politikus szerint világosan látszik, hogy Ócsa az Orbán-rezsim totális csődjének iskolapéldája. A szakmaiatlanság, a kormányzásképtelenség, az eszetlen pénzszórás szimbóluma. Az ócsai ingatlanok négyzetméterenként több mint félmillió forintba kerültek, ez több mint - az ország legmagasabb négyzetméter árú városrészén lévő - rózsadombi lakáspaloták értéke. A komplexum őrzése június óta havi ötmillióba kerül, ebből öt családnak lehetett volna lakást venni Angyalföldön.

Korózs Lajos közölte: Orbán Viktor leszerepelt. A devizahitelekkel küszködő százezrek terheinek csökkentésére a kormányfő a mai napig nem kínált elfogadható megoldást. Ócsán sem megoldást, hanem újabb problémát okoztak csak. A lakások korszerűtlenek, üresen állva értéküket vesztik, miközben az államnak folyamatos kiadást jelentenek. Orbán szociális gettója pénzügyileg fenntarthatatlan, társadalomidegen, egy vérző seb az ország testén. Ahogy már többször is világossá tettük: a devizahitelesek problémáira a szociális bérlakás program lenne valódi és megnyugtató megoldás - zárul a közlemény.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.