MSZP: nevezzék meg a visszavont közbeszerzés felelőseit!

Az MSZP-s Veres János azt sürgeti, a kormányzat adjon választ arra, miért vonták vissza az iskolagyümölcs-program közbeszerzését, és nevezzék meg a felelőst.

A szocialista politikus kedden sajtótájékoztatón jelentette be: az eljárás felfüggesztését kezdeményezte a Közbeszerzési Hatóságnál, miután szerinte "mutyigyanús" az iskolagyümölcs-program 9 milliárd forint értékű közbeszerzése. Azt mondta, gyanúra ad okot, hogy a Magyar Iskolagyümölcs Kft. - amely egy általa meg nem nevezett fideszes politikushoz köthető - két hónappal a pályázat kiírása előtt jött létre. Szerinte a cég vezetőinek információja lehetett arról, hogy az iskolák az eddigi szállítói szerződéseket nem újíthatják meg, és alig néhány napos határidővel központi közbeszerzést írnak ki a gyümölcsszállításra.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ másnap azt közölte: felülvizsgálta és visszavonja az iskolagyümölcs-programra kiírt pályázati felhívást. Közleményük szerint nagyobb lehetőséget kívánnak adni a kis- és középes gazdaságok termelőinek, a helyi beszállítóknak. A gyümölcs beszerzéséről így az iskolák maguk döntenek majd és kötnek szerződést a tankerületek koordinációjával.

Az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében Veres János helyesli a döntést, azonban sürgeti, hogy az intézményfenntartó közölje, mi volt az a pont a pályázati kiírásban, amit aggályosnak ítélt. Elvárja továbbá, hogy nevezzék meg az ügy felelőseit.

Veres János hozzátette, attól, hogy visszavonták a pályázatot, nincs vége az ügynek, mert mindenkinek joga van tudni, miért léptek vissza a pályázattól, amely "egy fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségi körének adott volna 9 milliárd forintos megrendelést".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.