MSZP: nem legitimek a szociális kérdőívek

Az MSZP szerint a szociális konzultáció eredménye nem lehet a leendő sarkalatos törvények megalkotásának alapja.

Nyakó István országgyűlési képviselő szerdai, az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a szociális konzultáció kérdőívei hamisak és törvénysértők, "ezért legitimációjuk a nullával egyenlő".

Emlékeztetett arra: Jóri András adatvédelmi biztos a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásaival ellentétesnek találta a konzultáció keretében végzett adatkezelést, amire - írta a szocialista politikus - Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő személyeskedő hangnemben reagált, ahelyett, hogy elmagyarázta volna az embereknek, mire költött a kormány 800 millió forintot.

Az MSZP-s képviselő közölte: pártja továbbra is parlamenti bizottság felállítását sürgeti a szociális konzultáció kivizsgálására.

Szijjártó Péter szerdán újságíróknak óriási sikerként értékelte a szociális konzultációt, amelyre 1 millió 65 ezer kérdőív érkezett vissza. A konzultáció eredményét a tervek szerint június végéig hozzák nyilvánosságra. A kormányfő szóvivője azt is mondta: a parlament előtt fontos törvényalkotási munka áll, ugyanis az év végéig meg kell alkotni az emberek mindennapi életét leginkább befolyásoló, a 2012. január 1-jétől hatályos, új alaptörvényből fakadó jogszabályokat. Ezek megalkotásánál a szociális konzultáció eredménye nagyon fontos iránytűként fog szolgálni, mint az az alkotmányozás esetében is történt - közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.