MSZP: nem kérdéses a fóti baloldali győzelem

Érthető, hogy a jobboldalnak nem esik jól a baloldali jelölt győzelme Fóton, de a választás azt bizonyítja, hogy az emberek egyre inkább látják, mit hozott számukra az Orbán-kormány - közölte Gúr Nándor szocialista politikus.

Az MSZP alelnöke szerint a Jobbik által megfogalmazott vádak ellenére nem kérdés, hogy a fóti időközi polgármester-választáson a baloldali összefogás jelöltje győzött. Gúr Nándor hétfői, más témában tartott sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a Jobbik szerint Fóton választási csalási történt, amelyben az MSZP érintett.

A szocialista párt alelnöke szerint érthető, hogy a jobboldalnak "nem esik jól" a baloldali jelölt győzelme, de - folytatta - a fóti választás azt bizonyítja, hogy az emberek egyre inkább látják, mit hozott számukra az Orbán-kormány az elmúlt három és fél évben. Az alelnök nem válaszolt arra, megkeresték-e Ábri Ferencet, a szocialisták dunakeszi önkormányzati képviselőjét, akiről a jobbikos Dúra Dóra azt állította: információik szerint az egyik körzetben az ő kisbuszával szállították a szavazókat. Gúr Nándor ezzel kapcsolatban mindössze azt mondta, ha bárkinek kétsége támad a választás tisztaságával kapcsolatban, forduljon a döntéshozatalra jogosult választási szervekhez. Szerinte azonban az elhangzottak nem vonják kétségbe az MSZP által támogatott politikus győzelmét.

A vasárnapi fóti időközi választáson az öt polgármesterjelölt közül az ellenzéki összefogás színeiben induló Takács István kapta a legtöbb, 1116 szavazatot (25 százalék). Az 1-es választókerületben tartott időközi képviselő-választáson a nyolc jelölt közül a független Varga József Csongor nyerte el a mandátumot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.