MSZP: ne döntsön Orbán a magyar emberek háta mögött!

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök valós társadalmi egyeztetés, szakmai vita és az Országgyűlés döntése nélkül írna alá kötelezvényt Moszkvában a paksi atomerőmű bővítéséről.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes és Tóth Bertalan, az MSZP elnökségi tagja közleményükben emlékeztetnek: Orbán Viktor kormányfő kedden Moszkvában találkozik Vlagyimir Putyin orosz államfővel és sajtóhírek szerint kötelezvényt ír alá a paksi atomerőmű bővítéséről.

Szerintük ez hosszú távon kötött pályára helyezné a magyar energiapolitikát, gazdaságpolitikáját és a jövő nemzedékek életminőségét. Bírálják, hogy nem ismertek a tervezett beruházás fő paraméterei, költségei, a környezetre és a nemzetgazdaságra gyakorolt hatásai. Jelenleg senki sem tudja, hogy egy ilyen döntés mennyibe kerülne a magyar adófizetőknek - szerepel közleményükben.

"Felelős politikus nem dönt atomerőműről egy személyben Magyarország, a magyar emberek háta mögött. Ha Orbán valóban országgyűlési felhatalmazás nélkül vállal kötelezettséget, az felelőtlenség, márpedig felelőtlen politikus nem maradhat hatalomban" - írták.

Közölték azt is: az MSZP, kormányon felül fogja vizsgálni a vállalt kötelezettséget, mert szerintük a paksi atomerőmű bővítéséről csak átlátható módon, széleskörű társadalmi és szakmai konszenzus alapján szabad felelős döntést hozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.