Saját elnökségének híváslistájában kutakodik az MSZP

A múlt szombati elnökségi ülés minden résztvevőjének be kell mutatnia telefonos híváslistáját - erről döntött az MSZP. Az érintetteknek kell beszerezniük a szolgáltatótól saját adataikat, értesült az MTI.

Mindezt Nyakó István, a párt szóvivője is megerősítette. Burány Sándor, MSZP budapesti elnöke is arról nyilatkozott, hogy szombaton írásos felhatalmazást adtak arra, hogy ellenőrizzék telefonforgalmukat.

Az MSZP elnöksége szombaton a miniszterelnök-jelölésről egyeztetett reggeltől késő délutánig a párt budapesti székházában. A zárt ülésről folyamatosan kikerültek az információk a sajtóhoz, ezen több elnökségi tag felháborodott, és megoldást követelt a helyzetre. A távirati iroda úgy tudja, ezután mindenki leadta a mobiltelefonját a titkárságon, majd a telefonszám megadásával együtt egy-egy nyilatkozatot is aláírtak, amelyben felhatalmazást adtak telefonforgalmuk ellenőrzéséhez.

Zavarba ejtő hír. Kerestük Nyakó Istvánt, hogy föltegyük kérdéseinket. Hogyan működik ez a gyakorlatban? Mire mennek vele, ha tudomást szereznek több ezer hívott számról? Elolvassák a kiküldött sms-ek szövegét is? Mi történik azokkal, akikről kiderül, hogy bekapcsolva "felejtették" készüléküket, s majdhogynem online közvetítették az ülésen elhangzottakat? Szégyentáblára kerülnek? Mi történik azokkal, akiknek 2-3 telefonjuk van, s leadnak egy olyan szombati "szűz" számot, amellyel semmire se lehet menni? A flottatelefonokról maga az MSZP le tudja kérni az információkat. De ki követ el olyan hibát, hogy MSZP-s telefonról adja ki a belső információkat? Mellékesen: a katonai szolgálati telefonok híváslistáját hogyan lehet megkapni a szolgáltatótól? Hány százalék esély van arra, hogy megtalálják a kakukktojást? E hírnek nincs más üzenete, mint hogy "Jaj a kiszivárogtatóknak!". Rendben, de mennyi időre visszamenőleg? A párt megalakulása óta? Őszöd esetében? Vagy a jaj csak vasárnaptól számít?(Rab László)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.