MSZP: Magyar fegyverek Szíriában?

Az MSZP azt követeli, hogy a magyar kormány haladéktalanul nyilatkozzon arról, érintettek lehetnek-e magyar cégek a szíriai ellenzék felfegyverzésében. Az ellenzéki párt azok után fordult a Külügyminisztériumhoz, hogy az orosz állami hírcsatornán elhangzott: török közvetítéssel magyar vállalkozásoktól is kerültek fegyverek Szíriába.

Az MSZP követeli, hogy a kormányzat sürgősen nyilatkozzon arról: magyar cégek is érintettek-e a szír ellenzék felfegyverzésében. Iváncsik Imre, a parlament honvédelmi bizottságának szocialista alelnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízióból "megdöbbenéssel értesültek" arról, hogy magyar cégek is érintettek lehetnek a szír ellenzék felfegyverzésében.

Csak remélni merik - fogalmazott -, hogy a baltás gyilkos kiadatása nem azzal a hátsó szándékkal történt, hogy a törökökön keresztül a magyar államadósságot az azeriek finanszírozzák, illetve hogy a kiadatás nem azért történt, hogy magyar cégektől vásároljanak fegyvereket a törökök, és adják tovább a szíreknek.

Az ellenzéki képviselő szükségesnek tartja, hogy a Külügyminisztérium, illetve a kabinet határozottan cáfolja ezeket a híreket, és hozza nyilvánosságra, mit tud az ügyről.

Egy egyiptomi üzletember állítása szerint bolgár és magyar cégek török vállalatoknak adnak el fegyvereket, amelyeket azok egyebek mellett a szíriai ellenzéki hadseregnek továbbítanak - hangzott el a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió hétfői riportjában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.