MSZP: Kósa ragaszkodik "hajmeresztő felelőtlenségéhez"

Az MSZP szóvivője szerint Kósa Lajos csak növeli a károkat, amikor az államcsőddel kapcsolatos kijelentése nyomán azt mondta: "növeli, ki elfedi a bajt". A következményeket ugyanis a devizahiteleseknek kell állniuk: elemzőkre hivatkozva Nyakó istván ugyanis arról beszélt, akár 350 milliárd forintos kár is érheti az országot a bizalmi válság miatt.

 

Az MSZP szerint a fideszes Kósa Lajos még mindig ragaszkodik "hajmeresztő felelőtlenségéhez", amikor hétfőn azt mondta múlt heti államcsőddel kapcsolatos kijelentéséről: "növeli, ki elfedi a bajt".

Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-nek ezt annak kapcsán mondta, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke arról beszélt egy múlt heti, államcsőddel kapcsolatos kijelentése nyomán az Országgyűlésben, nem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézte.
Az ellenzéki párt szóvivője szerint Kósa Lajos a parlamentben tulajdonképpen megismételte azt, ami miatt több tízezer devizahitelesnek közvetlen kárt okozott, mint ahogy az országnak is. Hozzátette: az elemzők szerint a Fidesz által kirobbantott bizalmi válság nem mérséklődik, másfél hónapos időintervallumban akár 350 milliárd forint kár is érheti az országot, amelyet a devizahiteleseknek, végső soron az adófizetőknek kell majd kifizetniük.

Nyakó István azt mondta, örülnek, hogy egyetért a szocialistákkal Varga Mihály államtitkár, hogy a gazdaság konszolidált és a hiánycélt tartani kell.
Szavai szerint válság legfeljebb a Fidesz-frakcióban lesz kedden, amikor a kormányuk tájékoztatja őket, hogy a választási kampányban, illetve az azt megelőző években hazudtak. Csőd pedig "az elnök embereinek" fejében van, aki közül az egyik még mindig ragaszkodik "hajmeresztő felelőtlenségéhez" - fűzte hozzá. A szóvivő szerint a Fidesz programja megbukott, az amit ígértek, egyszerű hazugság volt, az ígéretek ígéretek maradnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.