MSZP: Kósa Lajos a tervezett tüntetéssel teret engedne a szélsőségeseknek

AZ MSZP azt javasolja, hogy Kósa Lajos (Fidesz) gondolja át újra ötletét a tervezett önkormányzati tüntetésről, mert utcai akciójával ismét teret enged a szélsőségeseknek, ronthatja Magyarország nemzetközi megítélését.

Nyakó István, a szocialista párt szóvivője szerint a héten kiderült, hogy Kósa Lajos "képtelen felmérni és helyesen értékelni a körülötte zajló eseményeket", nem tudja megítélni, minek mi a következménye, mi, milyen veszélyt hordoz. Debrecen fideszes polgármestere idén januárban nem ismerte fel városában a súlyos veszélyhelyzetet, napokig halogatta a döntést, míg végül nem rendelt el szmogriadót.

Bajnai és Kósa: a polgármesteri hivatal mindig nyitva áll a mindenkori kormányfő előtt
Debrecen, 2009. július 28. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere lesegíti a városba látogató Bajnai Gordon miniszterelnök zakóját a régi városházán. MTI Fotó: Oláh Tibor

Nyakó István szerint a jobboldali politikus letolja magáról a felelőséget, és "hibás valóságérzékeléséről tesz tanúbizonyságot". Mint arról lapunkban is beszámoltunk, október 10-ére, a fővárosi Kossuth térre hirdetett meg önkormányzati demonstrációt a tervezett elvonások elleni tiltakozásul négy fideszes polgármester, köztük Kósa Lajos.

Nyakó István kijelentette: amíg Kósa Lajos úgy érzi, hogy az utcán megoldható a jövő évi költségvetés kérdése, addig a szakértők, a kormány pár méterrel odébb a törvényhozásban hoznak megfelelő döntéseket. "Azonban hosszú az út Debrecenből Budapestre, és mire a polgármester úr felér a tüntetőkkel, addigra már nem lesz miért zászlót bontania, ugyanis a tárgyalóasztalnál megoldások születnek, lekerülnek a tiltakozó zöld zászlók a kórházakról és megoldódik a gyerekétkeztetés kérdése".

A szocialista politikus elmondta: "A riogatástól, az utcai politizálástól nem születnek hamarabb megoldások. Cserébe viszont újra az utcára vonulhatnak a futballhuligánok, újra éghetnek a kukák, újra vehetik a kalapjukat a munkát és pénzt hozó külföldi befektetők".

A szóvivő kitért arra is: tudomásukra jutott, hogy egyes önkormányzatok az önkormányzatok által fizetett buszokkal jönnek majd tüntetni a települések többletpénzéért.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.