MSZP: Koncepciós vád Molnár ellen

Az MSZP szerint koncepciós, az ellenzékkel való leszámolási kísérlet része a Molnár Gyula elleni újabb vád - közölte a párt pénteken az MTI-vel.

A Fővárosi Ítélőtábla szerint nem csupán a vádbeli hivatali visszaélés, hanem a jóval súlyosabban büntetendő hűtlen kezelés is felmerülhet Molnár Gyula és Lakos Imre volt szocialista, illetve szabad demokrata politikusok büntetőperében.

"Ma már világos, hogy a Fidesz a katasztrofális kormányzásáról próbálja elterelni a figyelmet. Ezért citálja bíróság elé a narancssárga pórázon tartott ügyészséggel Molnár Gyulát is" - írja közleményében az MSZP. Hangsúlyozták: az MSZP szolidáris Molnár Gyulával és minden baloldali politikussal, akit az MSZP elleni politikai leszámolás részeként támadnak.

Ismertetik, hogy Mesterházy Attila, Harangozó Tamás és Juhász Ferenc törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a jövőben a Fidesz alaptalan koncepciós vádaskodásának büntetőjogi következménye legyen.

Javaslatuk szerint a politikai érdekből, károkozási céllal, jogtalanul indított eljárásokért az elkövetőnek a törvény előtt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel kell felelnie.

"Az MSZP tisztességes eszközökkel a jövő évi választáson le fogja győzni a Fideszt, majd igazságot fog szolgáltatni mindenkinek, akit az Orbán-kormány megalázott, megfélemlített vagy kisemmizett. Leszámolás helyett igazságos elszámoltatás lesz" - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.