Kitiltották Szekeres Imrét a politológus-konferenciáról

Az MSZP szerint a szervezők kitiltották Szekeres Imrét, a párt elnökhelyettesét a politológus hallgatók budapesti konferenciájáról; a miniszter Kovács László volt uniós biztos helyett vett volna részt a rendezvényen.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője közölte: felháborítónak tartják, hogy a szocialistákat "mondvacsinált okoknál" fogva kizárták a konferenciáról. Az MSZP azt is felháborítónak tartja, hogy a szervezők elvették a lehetőséget az MSZP-től, noha korábban meghívták a pártot, és hogy eközben a többi párt, köztük a Jobbik is képviseltetheti magát. "A Fidesz-Jobbik-tengely ott lehet, az MSZP-t mondvacsinált okokkal kirekesztették" - fogalmazott.

Budai Bernadett szerint Kovács László azért nem tudott menni, mert az előzetesen egyeztetett időpontot éppen a szervezők változtatták meg két nappal a konferencia előtt. Az MSZP-s politikus szerint teljes mértékben a szervezőké a felelősség Szekeres Imre kizárása miatt, és azért, hogy a rendezvény egyoldalúvá vált, mert felrúgták a demokratikus játékszabályokat.

A politológushallgatók országos vándorkonferenciáját "POLI2010 - Választás-Változás - országgyűlési választások 2010" címmel rendezték meg csütörtökön és pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogtudományi karán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.