MSZP: ki lesz a szemétfelelős elsejétől?

Több mint ötszáz településen kérdéses, hogy újévtől ki, hogyan és mennyiért viszi el a szemetet - mondta a szocialisták volt környezetvédelmi minisztere.

Az MSZP szerint 524 településen nem tudni, hogy január 1-jétől ki, milyen szerződés alapján és mennyiért szállítja el a szemetet. Szabó Imre országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a több mint félezer településen csaknem egymillió ember él, ők még nem tudják, településük hogyan oldja meg a kötelező hulladékszállítást.

A korábbi környezetvédelmi miniszter azt mondta: kormányzati intézkedések miatt több, nonprfofit alapon működő önkormányzati hulladékkezelő a csőd szélére jutott, nem tudja folytatni működését, noha egy részük több milliárd forint európai uniós támogatásban részesült, amit így nekik vagy az államnak vissza kell fizetniük. Kitért arra, hogy legutóbb, két hete, Pilisvörösváron szűnt meg a szemétszállítás, ezért az önkormányzat a katasztrófavédelemhez fordult, amely egy törvénymódosításra hivatkozva egy székesfehérvári céget jelölt ki a feladat ellátására.

Az MSZP-s politikus azt mondta, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek mielőbb meg kellene jelentetnie a veszteséges hulladékkezelők kárpótlását biztosító pályázatot, a cégek ugyanis több esetben már a béreket és az üzemanyagot sem tudják kifizetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.