MSZP: kezdődik a megyei elnökök cseréje

Egyedüli jelöltként Molnár Zsoltot választották az MSZP új budapesti elnökének. A többi regionális pártelnököt is a következő napokban, hetekben fogják megválasztani. Sok régi arc marad, de van, ahol kettős jelölés várható. Körkép.

A szocialista párt eddigi gyakorlatához képest mindenképpen csendesebben zajlik a tisztújítás, mint korábban: a helyi szinteken már szinte mindenhol megtörtént a változtatás vagy megerősítés, a megyei vezetők újraválasztása a napokban kezdődik. Először Budapest választ magának új pártelnököt, a pénteki tisztújításon bizonyosan Molnár Zsolt eddigi ügyvezető alelnök (az MSZP pártigazgatójának helyettese) veszi át a magasabb országos pártpozícióra törő Horváth Csaba vezetői posztját.

A többi megyei szervezet esetében is várhatóak esetleges helycserék. Az bizonyos, hogy Puch László (Baranya), Varga Zoltán (Békés), Gúr Nándor (Borsod), Botka László (Csongrád), Horváth András (Fejér), Lukács Zoltán (Komárom-Esztergom), Sós Tamás (Heves), Iváncsik Imre (Jász-Nagykun-Szolnok), Boldvai László (Nógrád), Veres János (Szabolcs), Harangozó Tamás (Tolna) és Nemény András (Vas) megerősítésre számíthat az elnöki székben.

Vannak megyék, ahol ketten szállnak versenybe: Pest megyében az eddigi első ember Tóbiás József a váci ex-polgármester Bóth János személyében kapott kihívót, Veszprém megyében pedig a jelenlegi elnök Pál Béla és Gőgös Zoltán verseng egymással. Utóbbi esetben forrásaink szerint az egykori agrárállamtitkár Gőgös áll pillanatnyilag nyerésre.

Hasonlóan kérdéses eredményt hozhat a tisztújítás Bács-Kiskunban, itt forrásaink szerint a megyei elnök Garai István Leventét esetleg a kecskeméti pártvezető, Király József válthatja.

Tavaly év végén, a Demokratikus Koalíció távozásával négy megyében kellett előrehozott tisztújítást tartani: Hajdú-Biharban nem választottak új elnököt, itt Csige Tamás alelnökként viszi az ügyeket; Zala megyében Fodor Csaba kapta meg átmenetileg a stafétát, Győr-Mosonban ugyanezt Kovács Tamásra bízták, Somogyban pedig Harangozó Gábort választották meg átmeneti elnöknek. Közülük forrásaink szerint Harangozó újrázása tűnik biztosnak, a többiek még kaphatnak versenytársat.

Botka László az országos választmány elnöki posztjáért száll harcba a tisztújításon
Reviczky Zsolt 2010.11.09. Digitális 2010. november 9. Botka László. Szegedi polgármester. Fotó: Reviczky Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.