'Kártalanítsa a kormány az adórendszer veszteseit!'

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy kártalanítsa a január óta az egykulcsos adórendszer miatt kevesebbet keresőket.

A párt szóvivője, Kormos Kata szerint január óta az egykulcsos adórendszer miatt 1,4 millió ember keres kevesebbet, mint tavaly. Ez az adórendszer megnehezítette az emberek életét; miközben a jobban keresőknek több pénzt juttatott a zsebébe, addig a szegényektől elvont - tette hozzá. A bérkompenzációs ajánlásokkal "próbálkozik" a kormány, de azt látni kell, hogy az ajánlás és a törvény nem ugyanaz - mondta.

A szóvivő közölte: a 8 millió választópolgárból 5 millió nem a Fidesz-KDNP-szövetségre szavazott tavaly. A kormány 2,7 millió ember szavazatára hivatkozik, miközben 10 millió embert kellene képviselnie - hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy máig sem ismertek a nyugdíjrendszer módosításának részletei; a kormány azt ígérte, hogy megvédi a nyugdíjakat. Nem dolgozták ki a devizahitelesek megsegítésének részleteit sem, a kilakoltatási moratórium nem tekinthető megoldásnak.

A kormányzó párt egymillió új munkahelyet ígért, ezzel szemben a legfrissebb statisztikai adatok "tavaly tavasz óta nem látott mélypontot" mutatnak a foglakoztatásban - tette hozzá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.