MSZP: Káoszt és leépülést hozott a Fidesz

A babakötvény számlájával kapcsolatos ügyintézés központosítása is káoszt és leépülést hozott a 2004 óta működő rendszerbe – állítja a Magyar Szocialista Párt az idei adatokra hivatkozva.

A babakötvény-program indulása óta még egyetlen év sem kezdődött olyan gyengén, mint az idei. Januárban a mintegy 7900 nyilvántartásba vett baba közül alig 1250-nek nyitottak a szülők olyan számlát, amelyen az államtól kapott 42500 forintos életkezdési támogatást további összegekkel gyarapíthatnák. Ez a durva visszaesés a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikájának következménye - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő, az MSZP elnökségi tagja.

Mint a közleményben olvasható, a számlával kapcsolatos ügyintézés központosítása káoszt, s mint a számok mutatják, leépülést hozott a 2004 óta működő rendszerbe. A gyermeket vállaló vidéki szülők a jellemzően kis összegű rendszeres megtakarítás miatt a jelek szerint nem vállalják a térségi központokba való utazással járó időt és költségeket.

Korózs Lajos végül leszögezi: a Fidesz három év kétharmados kormányzás után még mindig azzal van elfoglalva, hogy az ellenfeleit lejárató plakátokkal, meg a hamis sikerpropagandájával százmilliókért teleragassza az országot a helyett, hogy például a gyermekeink jövőjét biztosító megtakarítási forma igénybevételét segítené.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.