MSZP: júdáspénz Orbán-vezér leghűségesebb szolgáinak

Kerényi Imre talán a kirekesztő, homofób nézeteivel segíti Orbán Viktor kiegyensúlyozott tájékozódását? - kérdezik a szocialisták.

Főúri pazarlás folyik a négymillió szegény országában - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Magyar Szocialista Párt arra reagálva, hogy havonta összesen kilencmillió forintot keres a tizenegy miniszterelnöki megbízott és a két miniszterelnöki biztos.

Amint az a hvg.hu írásából kiderül: havi 997 ezer forint a díjazása Szőcs Géza korábbi államtitkárnak, aki most Orbán Viktor kulturális főtanácsadója, ugyanennyit kap Hegedűs Zsuzsanna, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó szociológus, aki a társadalmi felzárkóztatást szolgáló stratégiák kidolgozásához ad tanácsokat, és hatszázezer forint jár havonta Kerényi Imre rendezőnek, aki a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásáért és kulturális értékek megőrzéséért felel.

Ezzel kapcsolatban az MSZP a közleményében így fogalmaz: megkapta jutalmát Kerényi Imre az Orbán-kormánytól. A felháborító kijelentéseiről ismert, a valóságot már egyáltalán nem érzékelő rendező, a Kádár-rendszer Forradalmi ifjúsági Napjainak főszervezője az eddigi 375 ezres havi illetménye helyett már 600 ezret vehet fel tanácsadói munkájáért. Közel egymilliót kap Hegedűs Zsuzsa szociológus, a szegények luxusautós megtekintője, és Szőcs Géza világutazó, volt államtitkár.

A szocialisták fölteszik a kérdést: "kíváncsiak lennénk mik azok a tanácsok, amik ennyit érnek a magyar államnak, amiért havonta ennyit kell megfizetnie a magyar társadalomnak?". Kerényi mint kulturális tanácsadó talán a kirekesztő, homofób nézeteivel segíti Orbán Viktor kiegyensúlyozott tájékozódását? Hegedűs Zsuzsa talán a neki kiutalt szolgálati A6-os Audi sötét üvegén keresztül tudja közelebb hozni az éhező gyermekek valóságát a kormányfőhöz? Szőcs annak ellenére osztogathat tanácsokat a miniszterelnöknek, hogy megbukott kormánytag? Vagy ez csak a hűség ára? Júdáspénz a vezér leghithűbb és legalázatosabb szolgáinak?

Az MSZP közleménye szerint a négymillió szegény országában, ahol többszázezer gyermek éhezik, ahol 2012-ben a lakosság közel harmada nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst fogyasszon, ott felháborító az a pazarlás, amit az Orbán-kormány megenged magának.

Az MSZP az emberek pártján áll. Amint kormányra kerül, igazságos országot épít, ahol nem a kiváltságosok, hanem minden magyar ember napról napra jobban élhet - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.