MSZP: fideszes "rokonok" Somogy megyében is

Pályázat nélkül nyerte el a Somogy Megyei Kormányhivatal főosztályvezetői állását a megyei közgyűlés fideszes elnökének felesége – állítja az MSZP szóvivője.

A Fidesz által elindított Rokonok-saga újabb epizódjában Gelencsér Attila fideszes parlamenti képviselő – aki egyben a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke - felesége jutott pályáztatás nélkül, tehát megkülönböztetett módon megbízáshoz a Somogy Megyei Kormányhivatalban. Most az asszony vezeti az oktatási főosztályt – tudatja Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

A közlemény emlékeztet rá: Pálffy István KDNP-s képviselő neje is pályáztatás nélkül kapott állást, ő a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézményéhez került. Balsai István fideszes képviselő fia ugyanígy jutott ügyvédi megbízáshoz a Köztársasági Elnöki Hivatalban.

Török további példákkal is előáll. Orbán Viktor unokatestvérei, pontosabban a Vitézy klán tagjai, a Navracsics család ügyeskedései, Kontrát Károly lánya, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya és a Betyárkalap-díjas Czira Szabolcs nászurának munkához juttatása is jól mutatja, miként támogatja a rokonságot kormányzati funkcióban a Fidesz – állítja a szóvivő.

Úgy látszik, hogy a Fidesz számára a verseny, a legjobb szakmai érték mellékes, ha a családról, mármint a saját képviselőik családjáról van szó, mert mások családja nem olyan fontos a számukra – hangsúlyozza a közlemény.

A Fidesz-KDNP-kormány egymillió új munkahelyet ígért, jelenleg mínusz százezernél jár, ám a saját állásait sokszor törvénytelenül halmozza – véli Török Zsolt. Az MSZP számára ez elfogadhatatlan – teszi hozzá -, ezért felszólítja a Fideszt, hogy azonnal vonja vissza az államigazgatásba jogtalanul ültetett barátok, rokonok megbízását, ugyanakkor - ahogyan ígérte - kezdjen hozzá az új munkahelyek teremtéséhez, hiszen a legfrissebb KSH-adatok szerint az utóbbi hónapokban egyre több ember maradt megélhetés nélkül.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.