MSZP: egy fillérrel sem nőtt a családi pótlék

A szocialisták felszólítják a kormányt, hogy ne nyúlkáljon narancssárga jobb kezével a magyar családok zsebeiben - mondta Török Zsolt, a párt szóvivője.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta elvette azt a pénzt a családoktól, amelyet korábban a gyermekeikre és a kultúrára fordítottak - írja a Magyar Távirati Iroda.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője újságíróknak szombaton Budapesten azt mondta, a kabinet az elmúlt három évben egyetlen fillérrel sem emelte a családi pótlékot, ezzel egy kétgyerekes család 70 ezer forintot vesztett ebben az időszakban. Az ellenzéki politikus emellett példaként említett egy olyan családot, ahol a családfő havonta százezer forintot keres. Hangsúlyozta, egy ilyen családnak havonta 26 500 forinttal nőtt a kiadása 2010 óta az élelmiszerek 30 százalékos, a rezsiköltségek 25 százalékos, illetve a devizahitel-törlesztőrészletek 50 százalékos emelkedése miatt.

Török Zsolt szerint a családok ezt a többletkiadást kizárólag abból a keretből tudják előteremteni, amelyet korábban gyermekeik nevelésére vagy a kultúrára fordítottak. Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a magyar családok sarcolását, és "ne nyúlkáljon narancssárga jobb kezével" a magyar családok zsebeiben - fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: minden magyar családot arra kérnek, tanulmányozzák a szocialisták szociálpolitikai programját, és az MSZP-t támogassák a következő választáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.