MSZP: csak Kósa tökös legény a Fideszben

Nyakó István MSZP szóvivő szerint van egy "tökös legény" a Fideszben, mert Kósa Lajos Debrecenben kiáll vitázni a többi párt képviselőjével.

Nyakó István azon felvetésre, hogy meghiúsulni látszik Mesterházy Attila korábbi kezdeményezése, miszerint kedden, szerdán vagy csütörtökön lehetne a vitája Orbán Viktorral, azt válaszolta: nagyon sajnálják, hogy a Fidesz elnöke egy húszéves tradíciónak fordított hátat. Úgy vélekedett: ha nem lesz vita és Orbán Viktor ott sem osztja meg a Fidesz elgondolásait a nyilvánossággal, akkor ez később támadási felület lehet a számára, hiszen könnyen azt lehet majd mondani, hogy ezek végrehajtására nem kapott felhatalmazást. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP egy többpárti vitán is részt vett volna, de az erről szóló egyeztetésről "elpucolt" Nyitrai Zsolt. Nyakó István ezzel összefüggésben megjegyezte: van egy "tökös legény" a Fideszben, mert Kósa Lajos - aki valaha kihívója volt Orbán Viktornak - Debrecenben kiáll vitázni a többi párt képviselőjével. A Fideszben is vannak bátrabbak meg gyávák - hangoztatta.

Az MSZP szóvivője cáfolta, hogy pártja kártalanította volna Zuschlag Jánost, azért, hogy ne induljon a 2006-os országgyűlési választásokon, illetve, hogy visszaadja a mandátumát. Nyakó István erről annak kapcsán beszélt, hogy Lados István, Zuschlag János volt személyi titkára a HírTV Célpont című műsorában azt mondta: az állami szervek támogatása nélkül nem tudta volna elkövetni bűncselekményeit a volt szocialista politikus és életszerűtlen, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette ifjúsági tárca irányítói, illetve más vezető MSZP-s politikusok ne tudtak volna az ügyeiről.

Nyakó István közölte: a Lados István által felsorolt nevek szerepeltek a tanúvallomásokban is, aki ezzel kapcsolatban meg akart hallgatni a bíróság az meghallgatta, akit el akart ítélni, azt pedig elítélte. Nincs mit hozzátenni - közölte. Kérdésre leszögezte: Lados István nyilatkozata miatt nem indít belső vizsgálatot az MSZP.

Az MSZP szóvivője beszámolt arról is: a hétvégén megmagyarázhatatlan durva támadás érte Krállné Malecz Julianna dabasi jelöltjük és az MSZP Pest Megyei Elnökségének tagjának gyermekeit. A történteket példanélkülinek, megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte. Tájékoztatása szerint az esetről készült rendőrségi feljelentésből minden kétséget kizárólag kiderült, hogy a politikai meggyőződésük miatt váltak áldozatokká. A szóvivő szavai szerint az ügy nem egyszerű bűncselekmény, hanem túlmutat azon: pontos kórrajza annak, amit a Fidesz tett az elmúlt hetekben, hónapokban az országgal. "A dabasi pofonokat Orbán Viktor indította el azzal, hogy utat engedett a Fidesz gyűlöletkampányának" - hangsúlyozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.