MSZP: csak a bizonytalanság biztos

Több tízezer kisvállalkozó pedig választhat: vagy rendel másik pénztárgépet, s megpróbálja a harmincezer forintos előlegét visszaszerezni, vagy pedig kivár és reménykedik - olvasható a szocialista Tóth Csaba közleményében.

- Mi lesz több tízezer kiskereskedővel, akiket a pancser pénztárgépcserével ismét nehéz helyzetbe hoztak? - kérdezi közleményében Tóth Csaba országgyűlési képviselő, az MSZP kkv-kabinetvezetője. Mint fogalmaz, az adóhatóság hétfőn közleményben tudatta, ki és milyen feltételekkel használhatja tovább régi, online kapcsolatra képtelen pénztárgépét. A tájékoztatás szerint jövő hétfőig rendelhetnek új gépet azok, akiknek nem sikerült a jövőbe látva eltalálni, hogy a korábban engedélyezett gépek közül melyiknek lesz meg később is az engedélye. Akik olyat rendeltek, amelynek később visszavonták a jogosultságát, most a NAV-nál igényelhetnek másikat.

Tóth Csaba szerint "a NAV feladata a kormány által előidézett káoszt követően most az, hogy hétfőig az összesen 80 ezer (!) megrendelést lebonyolítsa, a több tízezer kisvállalkozó pedig választhat: vagy rendel másik gépet és megpróbálja a harmincezer forintos előlegét visszaszerezni, vagy kivár és reménykedik, hogy hétfőig a forgalmazója megkapja a végleges engedélyt egy másik gépére".

Csak a bizonytalanság biztos, mert a vállalkozóknak fogalmuk sincs arról, mit tegyenek. Az Orbán-kormányt mindez persze nem zavarja, mert nem törődik a kisvállalkozókkal. Az MSZP elítéli, hogy a gazdaság motorját adó kis- és középvállalkozókat az Orbán-kormány a támogatásuk helyett csak megsarcolni képes. Az MSZP öt pillérre épülő választási programja a kis- és középvállalkozóknak garantálja, hogy a 2014-es kormányváltás nyertesei lesznek- zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.