MSZP: Bukásra áll az idei költségvetés

Romlanak az ország mutatói, mire a kormány az emberek pénzéből hazudja bele az emberek szemébe, hogy jobb a helyzet – véli az MSZP.

- Az Orbán-Matolcsy kettős minden eddigi költségvetése csúfosan megbukott. Az árat pedig mindig az átlagos vagy az alatti fizetésből élőkkel, a nyugdíjasokkal, a napról napra élő családokkal, a túlélésért küzdő kisvállalkozókkal, a pedagógusokkal, az egészségügyi dolgozókkal fizettették meg - olvasható a Magyar Szocialista Párt közleményében.

A Tukacs István országgyűlési képviselő által jegyzett nyilatkozat szerint az idei költségvetés már két hónap után bukásra áll és hamarosan megbukik, a példátlan gazdasági kudarcot valló Orbán-kormány pedig jövőre fog megbukni együtt az igazságtalan, gazdagpárti egykulcsos adórendszerrel, Európa legmagasabb áfájával, a sárgacsekkadóval, a telefonadóval, az ágazati különadókkal, a gyógyszerár-támogatások megvágásával, az egészségügyi ellátórendszer kivéreztetésével, a közmunkás bérek brutális csökkentésével, az egyetemek és főiskolák költségvetésének lefaragásával, a civil és kulturális intézményrendszer lerohasztásával.

A közlemény szerint 2010-ben Orbán Viktor és Matolcsy György növekedést, fejlődést, gyarapodást, erős gazdaságot és egymillió új, adófizető munkahelyet ígért. Helyette megszorítást, elvonást, GDP-csökkentést, növekvő munkanélküliséget, növekvő lemaradást, rosszabb életet hoztak. És a tetejébe még belehazudják az emberek pénzéből az emberek szemébe, hogy jobban teljesítenek. Az MSZP úgy véli: Magyarország ennél sokkal többet és jobbat érdemel, több reményt, több biztonságot, jobban teljesítő kormányt, de mindenekelőtt egy 180 fokos gazdaságpolitikai fordulatot.

Válaszul a Parlament Fidesz-frakciója közölte: a gyűlöletkampány és a hazugságok helyett, amelyekkel a baloldal árasztotta el az országot, az emberek az ország és a kormány teljesítményéről, eddigi erőfeszítéseiről szeretnének hallani. Nem kíváncsiak azoknak a hazug plakátjaira, akik tönkretették az országot. A Fidesz-frakció ezért üdvözli, hogy a kormány nem hagyja szó nélkül a szocialisták hazugságokra alapozott gyűlöletkampányát, és bemutatja az ország eredményeit, amelyet a kormányváltás óta és az európai válság közepette tudott elérni.

Mint a frakció közleményében olvasható: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok gazdasági és szociális válságot hagytak maguk után, veszélybe sodorták több százezer család létbiztonságát. A Fidesz – a kétharmados támogatásnak köszönhetően – Európa egyik legstabilabb, legerősebb kormányzásával képes talpra állítani az országot és megalkuvás nélkül tudja a nemzeti érdekek és a magyar családok érdekeit képviselni mindenekelőtt. Magyarország ezért jobban teljesít, mint korábban, és jobban teljesít, mint sok európai ország. A baloldal a magyar emberek teljesítményét vitatja el.

A Fidesz szerint jobban teljesítünk az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a foglalkoztatásban, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is. A párt szerint "Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit. Ezek a tények".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.