MSZP: az úthálózat fejlesztésére nem gondol a kormány

Leálltak az útberuházások, az uniós pályázatok kiírását és a közcélú foglalkoztatást is megszüntette a Fidesz-KDNP-kormány, a választási ígéretek nem valósulnak meg - mondta Sós Tamás országgyűlési képviselő (MSZP), a párt Heves megyei elnöke.

Nem derül ki a költségvetésből, hogyan alakulnak a 2011. évi útfejlesztések Magyarországon és csúsznak az előkészületek is. Heves megyében az elmúlt években 80 kilométernyi utat újítottak fel, 2013-ig még 64 kilométert kellene, de az előkészítetlenség azt mutatja, hogy ezek nem lesznek készen határidőre - mondta.

"Figyelemmel kísértem a költségvetés vitáját és javaslatot tettem arra, hogy a magyarországi útfejlesztések 16,5 milliárd forint plusztámogatást kapjanak, de ezt a kormánypárti képviselők leszavazták. A Gyurcsány-Bajnai kormány az úthálózat fejlesztésére kétmilliárd forintot különített el Heves megye számára, de ennek a pénznek  nyoma sincs" - mondta Sós Tamás.

Hozzátette: a kormány leállította a közmunkaprogramot, ami a kisebb, ezer lakos körüli településeken akár 50-60 embert is érint. Az uniós pályázatok a határidők csúszásai miatt szintén nem fognak megvalósulni.

Sós Tamás az MTI kérdésére elmondta, hogy tudomása szerint a Heves megye nyugati és Nógrád keleti részét érintő 21-es számú főút négysávúsítása az ütemezés szerint folytatódik, az előző kormány idején megkezdett előkészületek szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.