MSZP: az e-útdíj és a takarékszövetkezeti integráció is törvénysértő

Az elektronikus útdíj bevezetésének módját és a takarékszövetkezetek kényszerintegrációját is törvénysértőnek tartja az MSZP.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes azt mondta: a használatarányos elektronikus útdíj rendszere nem készült el megfelelően, most is hibás, működésképtelen, a kormány mégis elindította, noha ezrével érkeznek miatta a panaszok, aránytalanul megdrágítja a fuvarozást, sok kisvállalkozást pedig csődbe visz. Véleménye szerint törvénysértő, hogy a károsultaknak nincs jogorvoslati lehetőségük abban az esetben, ha tévesen vontak le tőlük pénzt.

Józsa István hozzátette: káosz van a mezőgazdasági járművek útdíjfizetési kötelezettsége körül is.

A szocialista politikus arról is beszélt: kikezdi a jogállamiság és a piacgazdaság alapjait a takarékszövetkezetek "erőszakos" integrációja, ez ugyanis korlátozza a magántulajdon feletti rendelkezés lehetőségét, és tovább csökkenti a jogbiztonságot.

Az MSZP-s képviselő úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány az adófizetők pénzét használja arra, hogy "a fideszes holdudvart feltőkésítse a kisemmizett takarékszövetkezeti tulajdonosok kárára".

A takarékszövetkezetek integrációjáról szóló törvényt múlt pénteken módosításokkal fogadta el ismét az Országgyűlés, miután Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte. Józsa István szerdai sajtótájékoztatóján a még ki nem hirdetett törvény visszavonását sürgette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.