MSZP: a válság még nem érte el mélypontját

A Bajnai-kormány és az MSZP tudatában van annak, hogy a világgazdasági válság még nem érte el a mélypontját; több intézkedés mellett a kormány azzal foglalkozik, amiről Dominique Strauss-Kahn beszélt - mondta Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap, reagálva a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója Der Spiegelnek adott interjújára.

Tukacs István elmondta: a kormány intézkedéseket tervez és hoz a pénzügyi rendszer szabályozásával kapcsolatban. Ennek elemei között van a bankokkal közös etikai kódex elfogadása, ami a banki ügyfeleket védelmezi. A kormány tervei között szerepel a Pénzügyi Szervezetk Állami Felügyeletének (PSZÁF) a megerősítése, hogy az erőteljes szakmai felügyeletet gyakorolhasson a hitelező szervezetek felett.

A szocialista politikus hozzátette: külön figyelmet fordítanak a bankokon kívül a hitelközvetítő társaságokra is, amelyek szembetűnően tisztességtelen gyakorlatot folytattak az elmúlt időszakban, és hozták reménytelen helyzetbe ügyfeleik ezreit.

Dominique Strauss-Kahn a Der Spiegelnek azt mondta: a gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében; további lépéseket kellene tenni azért is, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.