MSZP: A trafiktörvény módosítása leleplezi a trafikmutyit

Módosítani készül a kormány a trafiktörvényt, ami az MSZP szerint újabb bizonyítéka annak, hogy a trafikmutyi "az Orbán-rezsim három évének legnagyobb átverése, a rendszerváltás legpofátlanabb lépése, a bűnszervezeti módszerek kormányzati szintre emelése."

Nincs nyugalom a trafikmutyi körül - állítja szombati közleményében az MSZP arra utalva, hogy a kormány módosítaná a trafiktörvényt. Az ellenzéki párt szimbolikusan helyes lépésnek tartja azt, hogy az egyik változtatással az iskolák környékén szeretnék felszámolni a "mutyiboltokat", hiszen korábban már többször is felszólították a kétharmados többséget (sőt, az önkormányzatokat is), hogy szabályozzák ezt a kérdést.

"Azonban mindent elárul a valódi indokokról, hogy a dohányzás visszaszorítása és a kiskorúak védelmében alkotott törvénybe csak most jutott eszükbe belevenni ezt a szabályt" - fogalmaz a Szanyi Tibor országgyűlési képviselő által jegyzett közlemény. A politikus azt írja: "a másik tervezett változtatás bizonyos üzletházak területéről tiltaná ki a Fidesz-trafikokat. Ez megint a Fidesz és a trafikokat kézben tartó maffiacsaládok, különösen a felcsúti Mészáros család gazdagodási céljait kívánja támogatni, nem pedig a dohányzók vagy a nemdohányzók érdekeit szolgálja. A dohánykereskedelem hatalmas bevételeinek elosztását szeretné ezzel Orbán maffiakormánya precízebben meghatározni.

Ebből a két lehetséges módosításból is kiviláglik, a trafikmutyi az Orbán-rezsim három évének legnagyobb átverése, a rendszerváltás legpofátlanabb lépése, a bűnszervezeti módszerek kormányzati szintre emelése. A maffiakormányzásnak, a rendszerszintű lopásnak és mutyizásnak tavasszal véget vetünk! A választók akaratából el fogjuk zavarni Orbán Viktort és kormányát, gyászos örökségüket pedig felszámoljuk!" - zárul Szanyi Tibor közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.